Deventer (2)

Eigenlijk was ik van plan het vervolg blogje van Deventer gisteren al te schrijven, maar wat zondagavond begon als een beetje keelpijn groeide gisteren uit tot een fikse verkoudheid. Heb gisteren niet veel anders gedaan dat de nodige huishoudelijke zaken en verder hangen op de bank. Niks aan. Snel over naar leukere zaken.

vogels

Mijn vogeltjesquilt van Mieke Hendriksen. Heerlijk weer de felle kleurtjes op de lichte achtergrond. vogel

Detail: In mei leggen alle vogels een ei van Janneke Jansen Willems. Niet echt mijn kleuren, maar o, wat een pracht van een quilt. Vooral met alle geappliceerde vogels erop. Elk kleurje wat je in de vogel ziet is een apart stukje stof. Echt zo mooi gedaan. 

Vogel

Ook nog een foto van bijna de gehele quilt. 

stack

De Zonne-Steck van Henny Hardeman. Er hingen meer stack and wack quilts, maar deze sprak me echt enorm aan door de vrolijke kleuren. Wel grappig dat hij in de kerk heel erg geel overkwam, maar hier op de foto komt het blauw/lila meer naar voren. 

Medaillon

Zomergeluk van Tineke Wenting - de Vrijer. Ook weer een mooie kleurige quilt die me aansprak. En om dan ook nog in het bijschrift in de catalogus te lezen dat deze quilt gemaakt is om op te vrolijken na een verdrietige tijd. Daar kan ik me zo in verplaatsen, dat is echt een van de redenen dat ik niet houd van sombere quilts. Ook ik laat me graag opvrolijken door quilts. 

Quilt met als thema vergankelijkheid, etc. die wekken bij mij echt te veel somberheid op voor mijn gevoel. Na alle verdriet wil ik heel graag kijken naar de leuke dingen van het leven.

 beesten

Op Safari in Zuid - Afrika van Ida Berens. Deze paperpiece patronen van Heleen Pinkster vind ik heel erg mooi. Kwam even in de verleiding om het boek alvast te kopen, maar riep me zelf tot orde omdat er dan weer zoveel "andere kleurtjes" moeten worden gespaard. 

fabrieken

Fabriekjes II van Eike Klaus Anker. Een hele mooi quilt waarin foto's op een prachtige manier zijn verwerkt. 

sterren

Kleur bekennen van Irma Eskes. Hele mooi sterren (oh die kan ik maken met de mallenset van Marti Michell) De laatste die ik hier laat zien. Een heel kleine selectie uit een pracht hoeveelheid quilts. 

Facebook-reactieblok