Nieuw borduurwerk

 Het borduren van kruissteekwerken is al heel lang een hele grote hobby van mij. De laatste paar jaar lag dit echter grotendeels stil. Waarom? Tja, zeg het maar. Eigenlijk geen specifieke reden. Gewoon een samenloop van omstandigheden. Een breiwerk neemt gemakkelijker mee naar de handwerkgroep. Dus dat staat er altijd wel op de pennen. Daarnaast wordt er natuurlijk gequilt. En dan is er ook nog het gewone leven wat soms meer en dan weer minder tijd neemt. Nu heeft dat gewone leven op het moment de neiging om nog een heel stuk meer hobbyleven over te nemen. Tijd voor wat rust in het koppie daarom. En om eerlijk te zijn is borduren echt datgene wat mij het meeste rust geeft. Wat deed ik daarom afgelopen zondagmiddag? Juist kijken of er nog een stuk borduurstof in huis was om een nieuw project te starten. Het Toy shop window patroon lag hier al een tijdje. Een leuk kerst werkje dus heel geschikt om in deze tijd van het jaar te maken. Er werd een krap stuk aïda gevonden, maar met wat extra stof er langs gezet wil het project er prima op. ( bij pakketten krijg je de stof niks ruimer tegenwoordig)

toyshopwindow

Een foto van mijn vorderingen na drie avonden borduren. Ik ben rechtsonder begonnen zoals ik het liefst doe. Eerst komt er daarom een heel stuk besneeuwde stoep/straat om later bij het leuke deel van de afbeelding aan te komen. 

schouderwarmer

Overdag ben ik bezig met het breien van deze schouderwarmer van Drops voor Lisette. Deze wordt gebreid van Drops Air. Een heerlijk zachte Alpaca wol. Leuk om te breien, minder leuk dat dochterlief de schouderwarmer het liefst in zwart had. Blijft toch altijd lastiger breien. Op de foto is het rechterdeel te zien, ik ben nu met het linkerdeel ongeveer op driekwart. Nog even doorzetten en hij is af. 

De paddenstoeltjes liggen even stil, geen energie om daaraan te werken, dat komt vanzelf wel weer. 

Ik heb ook nog een oud projectje afgemaakt de laatste weken. Dit kunstbreiwerkje. 

kleedje neuemode

Dit is nog een foto terwijl het een onderhanden werkje was. Inmiddels is het kleedje klaar. Het is gebreid naar een patroon uit een oude Neue Mode special. Eigenlijk hoort er nog een hele brede rand in een pauwensteek om heen, maar daarvoor had ik niet genoeg garen. Kom er nu ook achter dat ik nog geen foto heb gemaakt van het affe kleedje. Dat wilde ik doen na het opspannen, maar daarvoor moet ik de speelvloertegels op gaan zoeken. Die zijn ergens op zolder. 

tijschriften

Dan nog maar even een foto van de drie tijdschriften uit eind jaren 80, begin jaren 90. Hier staan nog heel veel mooie patronen in om ooit te breien. 

Reacties

afbeelding van Tania

Tania (niet gecontroleerd)

Haha, ik dacht eerst dat je kunstbreiwerk over een kleedje ging om aan te trekken. Pas toen ik de foto eronder zag, viel mijn frank dat het om een tafelkleedje ging ;-)
Wel erg knap gemaakt!
Fijn dat je het borduren ook weer hebt opgepakt.
Ik kom er ook niet meer toe.
Misschien in de kerstvakantie...

Facebook-reactieblok