IJzig

 Zo laten de laatste dagen zig hier wel samen vatten. We beginnen het jaar 2016 hier erg koud en heel erg glad. De straat lijkt hier wel een beetje op de stoep in mijn borduurwerk. 

paadje naar de kippen

Dit is het paadje naar het kippenhok in de tuin. Allemaal verschillende tinten grijs en wit. En om overheen te lopen echt spekglad, want dat grijze dat is hard bevroren. Met fijne richeltjes. Achter het kippenhok is de grond sowieso nogal hobbelig, dat is helemaal uitkijken bij het verversen van het water. De dames hebben hun water en voer in het nachthok staan. Ze weigeren namelijk om naar buiten te komen. Erg saai, dat er geen kippetjes in de ren rondscharrelen, laat het maar weer snel een beetje warmer worden. 

toyshopwindow

Het borduurwerk, 1 van de kinderen staat er nu volledig op, ik ben bezig met het tweede kindje. Voorlopig ga ik er lekker mee door. 

fairisle

Ik brei ook rustig verder aan deze trui. Ik ben nu bijna bij de armsgaten en ik twijfel nog steeds wat ik zal doen, raglan mouwen of rechte mouwen. Denk eerlijk gezegd dat het het tweede gaat worden, ik heb geen zin in al het rekenwerk voor de raglanmouwen of evt ronde pas. Nog een cm of 5 dan kan ik met de steek beginnen. 

sokken

Op de pennen staan ook nog deze sokken. Ik wil graag het komende jaar wat meer sokken breien. Daarom hier maar vast een begin met het eerste paar. Deze gaan denk ik ook mee naar het breicafé op dinsdagmiddag. 

Het afgelopen weekend zijn alle kerstdecoraties hier weer uit de kamer gehaald, zo ook het borduurwerk met de kersthondjes wat weer mocht hangen op de schoorsteen. 

peek

Dacht ik toch dat ik wel een fot had van dit ingelijstte werkje. Maar kan het niet zo vinden. 

Nu heb ik deze maar even op de schoorsteen gehangen. Sinds Lisette hier weer woont is dit werk ook weer mee gekomen. 

hedwig

Deze sneeuwuil van Dimensions heb ik jaren geleden voor Lisette gemaakt. Ze was toen gek op roofvogels. En natuurlijk ook op Hedwig, zo noemt ze ook de uil op dit borduurwerk. 

 

Facebook-reactieblok