Langzaam vooruit

Met de diverse projecten waar ik mee bezig ben ga ik langzaam vooruit. Maar het mag dan niet zo snel gaan, er zit wel degelijk vooruitgang in. Ik heb er ook geen zin meer in om mezelf op te jagen om iets vooral af te krijgen.

fairisle

Allereerst de trui, nu ik eenmaal heb besloten dat ik ga voor rechte mouwen die ingezet moeten worden gaat dit weer lekker. Het begin van de mouw inzet is te zien net onder het roze elastiekje. Ik heb 7 steken gemeerderd verdeeld over 4 toeren. De mouw inzet kan ik in knippen. En ik heb bedacht dat ik ook de hals gewoon ga afnaaien met de machine en dan een halsgat knippen. Hetzelfde heb ik zeker 25 jaar geleden ook al eens gedaan met een trui en daarvan is de hals nog altijd prima. 

toyshop

Niet veel erbij de afgelopen week, maar ik laat het toch maar even zien, ook om mezelf eraan te herinneren dat dit er ook ligt. 

fris

Hier ben ik ook weer mee bezig. Het handquilten van Fris en Fruitig. In 2014 heb ik een hele serie blokken gequilt, maar hier beneden kwam de quilt echt onder de hondenharen te zitten. Mischa vindt gewoon altijd dat de quiltstandaard in zijn looppad staat. En echt wanneer een Golden Retriever even bij je quilt langs loopt zit de stof vol met haren. Ik had de standaard en de quilt daarom naar boven gebracht. Mischa had immers vorig jaar al best last van ouderdomskwaaltjes en ik dacht aan één kant ik ga wel verder met quilten wanneer hij er niet meer is. Ondanks de kwaaltjes gaat het echter boven verwachting met onze ouwe. Stil staan gaat moeilijk, maar hij is nog altijd vrolijk. En of het dankzij de medicijnen voor zijn gewrichten is, hij heeft ook niet meer zo vaak problemen met zijn ontlasting. 

Hierdoor durf ik hem ook weer beter even alleen beneden te laten. En gistermorgen heb ik de quilt boven in mijn naaikamertje in de standaard gespannen. Het blokje met de aardbeitjes heb ik gisteren en vanmorgen gequilt. Nu zijn de appeltjes aan de beurt. Steeds een paar draadjes per keer, dan zul je zien, opeens is het quiltwerk dan af. 

Reacties

Facebook-reactieblok