Eén kuikentje

Begin maart werd onze broedmachine te voorschijn gehaald om dit jaar weer wat eitjes uit te broeden. Zeven gingen erin op 6 maart. Maar helaas na een dikke week bleek dat er 7 onbevruchte eieren in de machine zaten. Fouchienus gaf de haan nog een nieuwe kans en er gingen opnieuw zeven eitjes in. Van de tweede lichting groeide er in 1 eitje een kuiken. In twee andere was het de eerste week twijfelachtig, maar daar zette de groei niet door. Eergisteren kon je af en toe een beetje gepiep horen. Het eitje lag ook regelmatig te bewegen. Gisteren om half vijf zagen we boven in het ei een eerste gaat. Daarna was het weer uren rustig. Laat op de avond was er weer wat beweging en vanmorgen bij het opstaan lag er een heel mooi, heel nat kuikentje in de broed machine.

Early March we got the little machine out to breed some chicken eggs. We had put 7 eggs in there, but after a week, no sign of growth in the eggs. So another group of eggs were put into the machine. In this lot just one little one started to grow. Yesterday around 5 p.m. a little hole appeared in the egg and this morning there was a tiny, very tired chicken laying in the machine.

kuiken vroeg

Wat is de natuur toch mooi dat zo'n klein hulpeloos beestje zich op eigen kracht uit een ei weet te wurmen. En dat kost me een kracht hoor, dat is wel te zien aan de uitputting van het natte kuiken. 

Isn't nature beautiful, such a little, helpless creature coming out of the egg on it's own. And it takes a lot of strength. You can see that when you watch the little one, it is completely exhausted. 

Het is nu een uur of vier later en het beestje scharrelt steeds door het machientje. Rond en rond gaat het. Om na wat gescharrel weer in slaap te vallen. 

Right now we are living 4 hours later and the little one is going through the machine. Round and round. And then it falls assleep again. 

11 uur

Net voor de foto zat het beestje al wat eten te pikken van de bodem. Om daarna ook weer gelijk door de pootjes te zakken, met de oogjes half dicht. 

Just before took this picture the bird was eating. And got tired again right away. It is so great to watch. 

11 uur

Over een paar uur staat het nog weer een heel stuk hoger op de pootjes. 

In a few hours it will be a lot more standing on his little feet

Facebook-reactieblok