De jurk is bijna af

Zo, lekker bezig geweest met het maken van de zomerjurk. Het jurkje is bijna af nu, er moeten alleen nog zomen in de mouwen en onderin. Dat is iets wat ik graag met de tweelingnaald wil doen. Ben alleen bij het kopen van stof en garen vergeten om twee klosjes mee te nemen. Ik dacht afgelopen weekend even een klosje bij te halen in Veendam, zat het kleurnummer wat ik zocht niet in de Gütermann kast van die winkel. Laat ik nu altijd gedacht hebben dat die kasten standaard waren.

lijfje

Dit is een foto die ik gisteren heb gemaakt. Het bovendeel zat hier in elkaar. Hierna kwam een lastig onderdeel, de voorrok aan het voorpand naaien. Ik bedacht dat ik dit liever in de morgen zou gaan doen als ik weer helemaal fris was. Vanmorgen hikte ik er een beetje tegen aan om te beginnen aan die lastige punten, maar uiteindelijk liep het toch redelijk soepel. Eén klein stukje moest ik weer loshalen middenvoor. Bij het strijken van de naad zag ik dat er bij het gedeelte met drie lagen stof er een stukje van de middelste laag dubbel tussen de naad was gekomen. Was nog even lastig uithalen, met de rekbare steek van de naaimachine. Ik ben wel blij dat ik dat wel direct heb gedaan vanmorgen. Ook het achterpand heb ik nog aan de achterrok genaaid. Daarna het hele spul mee naar beneden genomen. Om toch maar even de zijnaden te rijgen. Dat kon ik gewoon in de luie stoel doen. En nadat rusten ben ik weer boven achter de naaimachine gekropen. 

jurk bijna af

Zo hangt het nu even, in afwachting van wat extra garen. Natuurlijk heb ik al even gepast en hij zit prima. Ik denk dat ik misschien dit model nog wel eens ga maken, in een ander printje. Nu eerst weer even wat borduren. 

Reacties