Lekker!

Aangezien Justin zijn verjaardag op de 6de augustus eigenlijk altijd wel in iemand van de familie zijn/haar vakantie valt kan hij ook vaak later nog weer visite begroeten. Zo ook gistermiddag. En aangezien we de laatste tijd regelmatig zien wat Rudolf van Veen allemaal bakt, had ik bedacht om voor gistermiddag slagroomsoezen te gaan maken. Ik was al vroeg in de morgen paraat en om een uur of half 11 stond dit op het rooster af te koelen.

Soezen

Nu vonden Fouchienus en ik deze wat aan de kleine kant, bij het oude recept in het ovenboekje stond dat het was voor 8 grote soezen. Alleen kon ik bij het spuiten op de bakplaat niet inschatten hoe groot ze zouden gaan worden. Ik ben daarom nog maar een serie gaan maken. Tegen half 1 kwam Justin uit zijn bed en hij vroeg naar de soezen, of ik al begonnen was? Op mijn antwoord reageerde hij met vragen of de chocolade er ook al op zat. Nu wilde ik dat eigenlijk niet doen, maar ik heb toch een chocolade ganache gemaakt uit het cupcake boek. Daarna alle soezen daarin gedoopt, voor het serveren heb ik ze met slagroom gevuld en een dot slagroom erboven op gespoten. Helaas heb ik van een soes met slagroom geen foto gemaakt. Maar ze waren me toch lekker. Zeker voor herhaling vatbaar. 

De laatste week van de schoolvakantie is nu toch echt hier ook aangebroken en afgelopen zaterdag werd er een grote doos met schoolboeken bezorgd. 

kaften

Dit is het werkje wat deze week op het programma staat. Vanmiddag hebben we met zijn tweetjes 6 boeken van een kaft voorzien. In de doos zitten er nu nog 21, in stapeltjes van 6 boeken krijgen we ze gemakkelijk allemaal gekaft deze week. 

Niet alleen Justin heeft trouwens een klusje te doen deze week. Ik ook. Volgende week donderdag begint het seizoen ook voor onze quiltgroep weer. En mijn huiswerk lag nog precies zo boven in mijn naaikamer als ik het begin juni had neergelegd. Daar ben ik direct na de middag mee bezig gegaan. De blokken moesten op de quilt as you go manier met een biesje aan elkaar gezet. 

quiltblokken samen naaien

Hier heb ik de twee kleine biesjes er tussen genaaid met de machine en de laatste naad zit vastgespeld zodat ik die kan vastnaaien met de hand. Iets wat ik inmiddels ook heb gedaan. Morgen zet ik de beide setjes met blokken aan elkaar vast. Dan ligt het toch lekker vroeg klaar. 

Reacties

afbeelding van Klaske

Klaske (niet gecontroleerd)

Ik heb ze nog nooit gemaakt, maar roep wel altijd, die ga ik nog eens maken..
Ik geloof dat ik het deze week maar eens ga proberen, manlief krijgt een nieuwe baan dus we hebben wat te vieren..
Vrijdag kunnen hier de boeken opgehaald worden, je snapt wat er hier dit weekend gedaan word..
Ziet er leuk uit je quiltje!