Een nieuw handquiltproject en een cadeautje voor mezelf

Maandagmiddag ben ik de quilttop die ik heb gemaakt op onze quiltdag begin mei gaan rijgen. Het was droog en warm, dat rijgen lukte daarom prima buiten op de tuintafel. In een paar etappes was de klus gepiept.

rijgen

Het rijgen op onze eettafel is lastig, aangezien dat een ovale tafel is. Dan hangen er steeds hoeken af. En bij de rondingen gaat het dan raar rekken. Zo ging het prima. Gisteren kon ik nog geen begin maken met quilten. Onze Justin werd 14 jaar alweer en kreeg gelukkig toch een beetje visite. De rest van de familie is nog met vakantie, die visite heeft hij nog tegoed. 

begin quilten

Vanmorgen ben ik begonnen met het quiltwerk. Uiteindelijk besloten om een kwart inch binnen alle blokjes te quilten en dan in de bredere randen een haakse hoek. Ik wilde eerst de lijntjes uit de vrije hand quilten. Maar na 1 lijntje bedacht dat ik toch de quiltlijntjes even ga markeren. Lukt het net even beter om een constante afstand te houden aan alle 4 de zijden. Ik quilt het geheel met een donkerblauwe Aurifil. 

Op Justin's verjaardag kwam er voor mij trouwens nog een heel mooi cadeautje binnen. 

boeken

Ik had er even op moeten wachten, want vorige week zaterdag al besteld bij Bol.com. Maar nu waren ze er eindelijk. Ik heb er al heerlijk in zitten bladeren. Hele leuke quilts die er instaan. In de beide boeken van Sarah Fielke, maar ook in het oude boek met de kleine quiltjes staan leuke patroontjes om eens een keer uit te proberen. 

Reacties

Facebook-reactieblok