Blokken en een nieuw project

Met het mooie weer van de laatste dagen ben ik natuurlijk veel buiten te vinden. Diverse voorjaarsklussen in de tuin heb ik op mijn gemakje gedaan. Alle buxussen zijn gesnoeid, zo ook de frambozen. De kruisbessen moeten nog even wachten, daar was de nieuwe groei nog niet heel goed te zien. Ik trok wel aan een naar beneden hangende tak. Wat bleek? Aan het uiteinde van die tak hadden zich worteltjes gevormd. Het stekje heb ik afgeknipt en opgepot. Kan het voorlopig in de kas gaan groeien. In de kas staan ook 30 potjes met geranium zaadjes. Leuk om die ook weer zelf op te kweken.

alle blokjes

Naast alle tuin werkzaamheden ben ik ook regelmatig naar boven gegaan. Met dit als resultaat. Maandag de laatste twee bollenblokjes afgemaakt. Waarbij ik bij het laatste blokje weer even moest terugnaaien, ik was in eerste instantie vergeten om het andere stofje voor de grond te gebruiken. Dinsdag heb ik alle driehoeken gesneden met behulp van de easy angle rulers. Gistermiddag heb ik al die blokjes genaaid. 

Op de beurs in Zwolle heb ik laatst een stuk linnen gekocht voor het maken van de Edcina Pieters merklap. Vorige week ben ik daadwerkelijk begonnen met borduren, nadat ik de randjes had geborduurd. Allereerst natuurlijk heel driftig tellen, het geheel moet natuurlijk wel goed op de lap passen. Daarna ben ik midden onder begonnen met borduren. 

edcina 10 uur

Eerst een stuk je van de rand, daarna al vlot begonnen met het eerste grote motief. In tegenstelling tot wat op het patroon staat en ook hoe het oorspronkelijke borduurwerk is, gebruik ik niet alleen bruin of zwart om deze merklap te maken. Gewoon omdat ik dat niet echt mooi vind, historisch correct of niet. Ik gebruik allelei kleurtjes uit mijn DMC voorraad om de motiefjes te borduren. Deze foto heb ik gisteravond genomen, na 10 uur borduren. Voor dit werk is mijn wekkertje weer paraat. Bij de laatste werken die ik heb geborduurd heb ik de tijd niet bijgehouden. Maar ik merk dat ik dat toch wel prettig vind, vooral om later na te kunnen kijken.

Reacties