Weer eens een van alles blogje

De afgelopen week heb ik van alles gedaan, alleen het schrijven van een blogje kwam er maar niet van. Ook mijn mail lezen schoot er even bij in. Soms heb je dan nu eenmaal. Wat ik gedaan heb?

Lente

Kijk maar eens. "Lente" is helemaal af. Inclusief bies, tunnel en zelfs al een label. Bij het maken van het label heb ik ook een gesneden en geschreven voor mijn vorige affo. Die moet alleen nog even er op genaaid. "Lente" heb ik genaaid naar het patroon van Maaike Bakker uit Quiltnieuws van begin deze maand. Voor zulke kleine quiltjes vind ik foundation piecing een leuke techniek. Toch denk ik niet dat ik snel een grotere quilt zo zal maken. Teveel naadjes dan, wat het geheel zwaar maakt. Deze heb ik helemaal op de naaimachine gemaakt. Ook het quiltwerk. Dat paste er bij dit quiltje gewoon bij. En terwijl ik tijdens het quilten gruwel van ieder steekje wat raar gaat, ziet het er uiteindelijk prima uit. Het vaker doen zou natuurlijk steeds betere resultaten geven. 

Afgelopen woensdag had ik een afspraak met een medequiltster. Via facebook, ik bleek haar nog wel van vroeger uit Meeden te kennen. Ze vroeg me of ik haar wilde helpen met de paperpiecing techniek. We hebben een heel gezellige woensdagmiddag gehad. En voor mij had ze een heel leuk cadeautje meegenomen. 

naaldenboekje

Een mooi naalden boekje. Dit komt mij heel erg van pas. Ik denk al heel lang regelmatig als ik weer eens op zoek ben naar een bepaalde naald, dat ik toch eens een naaldenboekje moet maken. En nu kreeg ik zomaar een van Jantje. 

achterkant

De achterkant met een mooi randje. 

binnenkant

En de binnenkant tot slot. Ik ben donderdagmorgen gelijk de spelden kussens hier beneden langs gegaan om de diverse naalden eruit te halen. Het rode lapje bevat nu quiltnaalden. Het achterste lapje allerlei borduurnaalden en voorin zitten diverse naainaalden. Heel erg bedankt nog Jantje!

randjes

Dit waren mijn randjes tot de afgelopen week. Van de nieuwe randjes ga ik alleen het eerste erbij borduren. De soldaatjes vind ik niet zo leuk op mijn lap. Vooral niet met alle gedoe op de Krim van dit moment. 

En deze week was mijn breiwerk weer zover af, dat het alleen nog een kwestie is van in elkaar zetten. Dat moet rustig overdag, daarom moest er weer iets nieuws komen wat ik gemakkelijk voor de tv kan doen en ook tijdens de bijeenkomsten in het breicafé op dinsdagmiddag. Wat is er dan gemakkelijker dan een paar sokken. Fouchienus kan wel weer wat nieuwe gebruiken. 

sokken LanaGrossa meilenweit merino

Gistermiddag twee bolletjes garen gehaald in Veendam. Dit worden gewone rechttoerechtaan sokken van Lanagrossa Meilenweit Merino. In een hele mooie tint bruin. De wol is een beetje gemêleerd. Gisteravond voor de tv lekker mee begonnen. 

 

 

Reacties